slippers ralph lauren LA DESLOCALITZACI EMPRESARIAL

JOAN JOSEP BERBEL SECRETARIO DE INDUSTRIA Y DIRECTOR DEL CIDEM

La deslocalitzaci s una de les conseq ncies d aquest fenomen que coneixem com a globalitzaci en el que estem immersos. Trobem al mercat productes fabricats arreu, dissenyats a un pa s, desenvolupats a una altra regi i consumits localment.

Entenem com a deslocalitzaci , el fet de que una empresa decideixi traslladar una part de la cadena de valor, normalment la seva producci , a una nova ubicaci . La localitzaci de les diferents parts de la cadena de valor de les empreses canvia com a conseq ncia entre d altres, dels diferencials de costos productius i l aparici de nous i amplis mercats a escala mundial. El desenvolupament de les TIC i del transport han redu t les dist ncies entre pa sos de forma notable. Les deslocalitzacions acostumen a ser previsibles i s per aix que des del Departament de Treball i Ind stria de la Generalitat de Catalunya, es treballa activament amb les empreses i els agents socials per tal de detectar ne anticipadament els casos.

La previsibilitat permet prendre mesures de caire divers com la substituci del producte per una nova gamma de productes o serveis; la recerca de nous clients o noves aplicacions als productes; o treballar en la integraci de la fase productiva amb els prove dors o empreses de serveis i clients. Si la substituci de producci per productes de gamma alta implica una reducci de l ocupaci , cal compensar ho amb atracci de nous productes, centres de disseny o centres de gesti empresarial, com s n els centres de serveis compartits que ofereixen serveis administratius a tot un grup multinacional.

Els processos de deslocalitzaci no afecten nom s a empreses multinacionals, les pr pies empreses catalanes tenen el repte d operar en un entorn molt competitiu, i cal donar les suport en les seves implementacions a l exterior. Paradoxalment aix s necessari per enfortir i mantenir part de les seves activitats a Catalunya.

Aquest canvi de model provoca dificultats per tamb nous reptes i oportunitats locals i globals. Empresarialment parlant vivim un moment apassionant. Des de la Secretaria d Ind s tria, mitjan ant l Ag ncia Catalana d Inversions es promou l atracci de noves inversions i de reinversions a les l nies de negoci m s competitives de les empreses que ja operen a Catalunya. El nou escenari econ mic requereix una nova pol tica industrial. El Govern de la Generalitat,
ralph lauren precios LA DESLOCALITZACI EMPRESARIAL
a trav s de la Secretaria d Ind stria treballa per impulsar un model de desenvolupament empresarial basat en factors que afavoreixin activitats empresarials que aportin tecnologia, capacitat continuada d innovaci , complementarietat amb el teixit empresarial existent i capacitat d arrossegament d altres inversions al seu entorn.

S estan potenciant factors essencials com la formaci i especialitzaci dels treballadors; les inversions en infraestructures de comunicaci i transport; suport a la creaci de parcs empresarials i pol gons industrials adequats a la realitzaci d activitats innovadores. En aquest context, la inversi en R+D, la detecci de tend ncies de mercat, el desenvolupament de nous productes i serveis s n claus per la superviv ncia de les empreses.

Lo ltimo.

Lo + vistoLo ltimoAgenciasBlogs 1Las diez mejores playas de Espa a en 2017 2El tribunal del caso N os acuerda que Urdangarin no entre en prisi n y que no pague fianza 3Alba Carrillo fulmina a Feliciano: No ten amos relaciones, me hac a sentir como un trapo 4Hor scopo chino 2017: predicciones signo por signo 5Descubren un sistema solar con seis Tierras que podr an albergar agua l quida 6Joaqu n le confiesa a Bert n Osborne los motivos por los que no lleg a fichar por el Real Madrid 7El golazo de un juvenil del Barcelona que da la vuelta al mundo 8La reuni n entre Rajoy y Puigdemont desvela el doble discurso secesionista 9 SS Mendi : el misterio sin resolver de la bestial tragedia naval que mat a m s de 600 personas 10Las locuras de Carmena para el festival gay: sem foros gay friendly y pasos de cebra arcoirisM s noticias

17:02El primer gol en un derbi en el Vicente Calder n01:00Antiguas librer as de Espa a01:00100 A os de servicio p blico01:00El Rastro de Madrid01:00M dicos y enfermeras en la Guerra Civil01:00La pasi n de Alfonso XIII por los autom viles01:00 Viva la Virgen de La Paloma!11:31Descensos de historia por el Sella01:00As era la costa espa ola hace medio siglo20:43Milicianas, mujeres en pie de guerra noticias

22:30La bolsa de Sao Paulo baja un 1,64 % y cierra en 67.461 puntos22:30La bolsa de Sao Paulo baja un 1,64 % y cierra en 67.461 puntos22:30V zquez “agradece” el apoyo de la Xunta para con el centro de discapacidad22:30Spalletti: “Lo siento por el resultado y por los que vinieron a vernos”22:30Puigdemont destaca el papel de las telecomunicaciones en la equidad social22:11Valverde: “Es un momento duro, pero tenemos que seguir juntos y reaccionar”22:11Wall Street cierra mixto y el Dow Jones logra su d cimo r cord consecutivo22:11Wall Street cierra mixto y el Dow Jones logra su d cimo r cord consecutivo22:10Valverde: “Es un momento duro, pero tenemos que seguir juntos y reaccionar”22:10Pepe L pez: “Queremos ganar el Europeo y hay que ser competitivos pronto”M noticias de agencias

21:34Pacto en la barra del bar20:28Zidane Piqu 19:47Ralph Lauren cede el trono18:51V deo iFixit iPhone 6s resistente al agua16:35Cristina Infante, de Sony: “Hay una gran oportunidad para cambiar el mundo del videojuego con la realidad virtual”16:31Califato Gourmet: C rdoba destino gastron mico16:24Protocolo en el gimnasio13:47Madrid Games Week. Arranca la feria del videojuego MGW201513:47Madrid Games Week Arranca la feria del videojuego MGW201505:35La descarga de iOS 9.0.2 llega a iPhone e iPadM blogs
ralph lauren precios LA DESLOCALITZACI EMPRESARIAL